Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 24 februari 17.07

24 februari 11.31, Polisinsats/kommendering, Jönköping

Polisen har utökad närvaro i Jönköping. UPPDATERING 17.05

17.05 UPPDATERING:

Delar av den stora polisinsatsen i Jönköping har avslutats men polisen har fortsatt hög närvaro i området.

Polisens presstalespersoner, som varit i tjänst under dagen, avslutar nu sin tjänstgöring. Samtal till polisens pressnummer besvaras under resten av kvällen och natten av operatörer och befäl vid regionledningscentralen i mån av tid. Presstalesperson finns åter i tjänst igen i morgon, söndag, klockan 08.00-16.00.

16.28 UPPDATERING:

I samband med den icke tillståndsgivna sammankomsten i Jönköping har två personer omhändertagits av polis. Klockan 13.15 omhändertogs en person vid Parkeringshuset Atollen, misstänkt för ohörsamhet mot polisman. Den andra personen omhändertogs klockan 13.19 på Östra Storgatan, misstänkt för störande av den allmänna ordningen. 

Under polisinsatsen har 25 personer visiterats och polisen har utfört husrannsakan i bilar vid sex tillfällen. Den man i 50-årsåldern som misstänks ligga bakom sammankomsten har förhörts och misstänks för brott mot ordningslagen.

14.45 UPPDATERING:

Deltagarna i den icke tillståndsgivna sammankomsten har nu lämnat de centrala delarna av Jönköping. Polisen har omhändertagit en person som störde den allmänna ordningen när polisen skulle ingripa mot en annan person, en man i 50-årsåldern, som misstänks för brott mot ordningslagen. Den omhändertagna personen har förts till polishuset i Jönköping för förhör och vidare utredning. Polisinsatsen fortsätter.

12.21 UPPDATERING:

Polisen arbetar just nu med en icke tillståndsgiven sammankomst i Jönköping där företrädare för NMR har samlats. Cirka 40 personer uppges ha samlats vid Smedjegatan. Polisen har den resurs som krävs för klara uppdraget.

Polisen har utfört en trafikkontroll på området A6 i Jönköping. Flera fordon och personer har kontrollerats. Polisen har i samband med kontrollerna gjort en del beslag och bland dessa beslag finns knivar och pepparspray. Detta har resulterat i tre anmälningar gällande brott mot knivlagen och två anmälningar gällande brott mot vapenlagen.
Polisen fortsätter nu arbetet med att kontrollera fordon och personer på olika platser i Jönköping.

11.31 Polisen har utökad närvaro i Jönköping. Anledningen är att polisen, sedan länge, har en organisation rustad inför valåret 2018 där nationell särskild händelse är utlyst. Det betyder bland annat att polisen i hela landet är beredd att ta hand om både tillståndsgivna och icke tillståndsgivna demonstrationer och sammankomster, var de än uppstår.

Polisen kan just nu inte kommentera i detalj hur vi arbetar i just det här specifika fallet. Polisen finns på plats för att ta hand om alla tänkbara situationer som kan uppstå. Allmänheten ska kunna känna sig trygg med vetskapen att vi är på plats.

Frågor besvaras både på ordinarie presstelefon 010-56 92 366, samt av presstalesperson på plats i Jönköping, telefon 010-56 65 007

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen