Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

27 februari 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En skottlossning under natten i Göteborg. I övrigt relativt lugnt enligt RLC.

Presstalesmän under tisdagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Kl 22.06 Göteborg, försök till mord (Skottlossning)
Polis larmas till Fölvägen i Hisings-Kärra efter det att vittnen uppger att det möjligen varit skottlossning på platsen. En moped alternativt mc har varit synlig på platsen och i samband med detta har vittnen även hört något som lät som skottlossning.

Mopeden/mc:n körde i riktning mot Norrleden. Man har även anträffat något som kan vara skotthål i en fastighet på platsen. Oklart hur många, det var dock ett flertal. Det finns inga uppgifter på att någon person ska vara skadad. Polis åker till platsen.

På platsen så finner polisen skador som kan vara skotthål på en fastighet på adressen. Förundersökning inleds med rubriceringen försök till mord. Polisen söker i närområdet efter den moped/mc som lämnat platsen, den återfinns ej. Det inleds även dörrknackning i området som består av enfamiljshus. Platsen spärras av och tekniker tillkallas. Tekniker kan säkra en del spår bl.a. hylsor som gör att man är säker på att det ägt rum en skottlossning på platsen. Avspärrningen hävs vid kl 02.49 då undersökningen är avslutad.

Inga kända personskador, ingen gripen.     

Kl 11.00 Uppdatering.
Polisen fortsätter arbetet med att kartlägga händelsen och gå igenom det material som man fått in under natten.Ingen gripen/misstänkt i ärendet för närvarande. Inga ytterligare uppgifter kan lämnas ut från förundersökningen.

    

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen