Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 februari 12.05, Mord/dråp, försök, Sandviken

Polisen fortsätter sitt arbete gällande mord i Sandviken den 26 februari, i oförminskad styrka

Brottet

Brottsplatsen är fortfarande avspärrad och tekniker från polisen genomför tekniskundersökning på plats. Hur länge brottsplatsen blir avspärrad är oklart.

Polisens fortsätter hålla förhör med boende i området och den anhållna kvinnan. Ett viktigt arbete är även att kartlägga offrets förehavanden innan han mördades.

Trygghetsskapande åtgärder 

Polisens trygghetsskapande arbete i Sandviken fortsätter. En av polisens husbilar kommer att placeras med personal på strategiska platser i Sandviken för att finnas nära medborgarna.

Förundersökningen 

Förundersökningen leds av Åklagarmyndigheten i Gävle som har utsett en ny förundersökningsledare.

Utredningsgruppen har tillsatts av personal från hela polisområde Gävleborg. Om utredningsgruppen är i behov av ytterligare resurser kommer det att begäras av region Mitt och nationella avdelningen. 

Polis och åklagare har inte för avsikt att kommentera ärendet med anledning av att arbetet är i ett mycket intensivt skede.

 

Mikael Hedström
presstalesperson i region Mitt
Telefon 010-56 785 42

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen