Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 februari 15.54, Sammanfattning vecka, Östhammar

Polisrutan Östhammars kommun

 

 

Vi har fått in klagomål hur en del kör skoter. Det finns många regler gällande skoterkörning och det är upp till alla förare att ta reda på vad som gäller i varje kommun.  

Snöskoterkörning ingår inte i den svenska allemansrätten därför ska du alltid när du vill köra på annans mark prata med markägaren. Det finns känslig skogs-och jordbruksmark som lätt kan skadas även om den är snötäckt. Du kan bli skadeståndsskyldig om du skadar annans mark. Det är inte tillåtet att köra alltför nära bostäder/bebyggelse.

Hänsyn skall också tas till de skidspår som finns så dessa inte förstörs.

Använd i möjligaste mån de skoterleder som finns. Där kör du säkrast och stör minst.

 

21 viltolyckor är inrapporterade denna vecka.

 

Östhammar: Datorbedrägeri. Rattfylleri. Förskingring. Stöld av två båtmotorer från två adresser på Skatvägen. Misshandel/skadegörelse/våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Skadegörelse på en personbil som stod parkerad vid korsningen Lv292 och Rv76 i Harg. Där söker vi vittnen som kan ha sett något. Händelsen skedde dagtid lördagen 24/1.

 

Gimo: Narkotikabrott eget bruk och innehav. Drograttfylleri och innehav.  Två fall av narkotikabrott eget bruk. Skadegörelse genom brand på en jaktkoja. Kontokortsbedrägeri.

 

Alunda: Skadegörelse genom brand på en postlåda och soptunna vid två olika adresser. Häleri genom att försöka sälja en stulen fyrhjuling på Blocket.

 

Österbybruk: Brott mot jaktlagstiftningen genom att ha kört på ett vilt utan att stanna. Stöld av drivmedel ur två olika personbilar vid olika adresser.

 

 

När du vill ha kontakt med polisen ska du ringa 11414. Om det handlar om pågående brott ringer du 112. Vill du skicka mail till mig har jag adressen:

agnetha.degerstedt@polisen.se

 

 

Agnetha Degerstedt

Polisinspektör

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen