Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 mars 12.28

28 februari 16.45, Försvunnen person, Sävsjö

Försvunnen person från Hantverkaregatan i Sävsjö. Uppdaterad.

14.22  en inringare meddelar till polisen att en lättklädd pojke i tioårsåldern har påträffats utomhus på länsväg 127. Pojken bedöms vara medtagen och nerkyld.

14.25 polis är på väg till platsen. Polisen ringer efter en ambulans som åker till platsen och tar hand om pojken.

Ytterligare inringare ringer till polisen om att en kvinna har lämnat pojken och gått vidare med ytterligare ett barn i tioårsåldern, båda mycket lättklädda.

Flera polispatruller åker till området för att söka efter kvinnan och det andra barnet.

16.24 polisen har besökt ett boende, Ljunga park och fått besked om den påträffade pojkens identitet. Den påträffade pojken bor där med sin mamma och ett syskon.

Mamman och ett barn i tioårsåldern som saknas är mycket mörkhyade, eventuellt barfota och mycket lättklädda enligt personer som sett dem när de gick på riksväg 27 i riktning mot Vetlanda.

Polisen är mycket angelägen om att snabbt hitta kvinnan och barnet. Den som sett någon av dem eller båda två ombeds kontakta polisen omgående på 112. Begär att bli kopplad till polisens regionledningscentral Öst.

 

17.05 polisen tar kontakt med socialtjänst och sjukvård för att kontrollera om de kan ha kontakt med den försvunna.

17.45 polisen undersöker möjligheten att få en polishelikopter till Sävsjö.

18.15 polisen arbetar nu med att genomsöka byggnaden där de försvunna bor för att säkerställa att de inte befinner sig där. Polisen kommer också att försöka hålla tolkförhör med den anträffade pojken på sjukhuset för att om möjligt få en bättre bild av vad som kan ha hänt.

18.25 en av polisens helikoptrar är på väg till Sävsjö från Göteborg.

19.55 polishelikoptern tvingas vända hemåt på grund av kraftigt snöfall.

20.30 sökandet fortsätter, hittills utan resultat. Polisen har fått ett telefonnummer till en telefon som kan disponeras av kvinnan. Ingen svarar men polisen försöker nu pejla telefonen för att få fram en position.

21.00 justering av tidigare uppgivna uppgifter om åldrarna: den försvunna kvinnan är i 35-årsåldern och hennes flicka, som också saknas är 8 år gammal. Pojken som är anträffad och som vårdas på sjukhus är 9 år.  

22.00 sökandet fortsätter under natten. När väderförhållandena tillåter kommer frågan om helikopterresurs att väckas igen av polisregion Öst.

Uppdatering kl. 06.25:

Kvinnan var svårt nedkyld och medtagen när hon anträffades. Hon dödförklarades vid femtiden av läkare på Höglandssjukhuset. Flickan vårdas på intensivvårdsklinik och kommer inom kort att flyttas till barnkliniken. Polisen har inte funnit några anhöriga att underrätta.

Det finns ingen misstanke om brott. Den avlidne kommer att genomgå rättsmedicinsk obduktion.

Talesperson i ärendet fram till klockan 14.00 är presstalespersonen Thomas Agnevik 010-56 65 007

Uppdatering kl. 12.15:

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada. De drabbade, (målsägande) är de båda barnen. Det finns i inledningsskedet av förundersökningen ingen annan misstänkt än den avlidna kvinnan.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen