Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 februari 20.15, Rån väpnat, Borås

En butik vid Göta har blivit utsatt för ett rån.

Enligt butikspersonal så har en ensam man kommit in i butiken på Varbergsvägen och hotat med en pistolliknade föremål. Vapnet har inte avfyrats och ingen person har blivit skadad, fysiskt.

Mannen har fått med sig kontanter, okänd summa från platsen. Den misstänkta mannen har varit maskerad med någon typ av mask. Rånet har gått väldigt fort.

Samtliga som var i butiken vid tillfället för rånet är kvar på platsen i avvaktan på att polis anländer.

Kl 20.19: Polis på plats. Rånet uppges ha ägt rum ca 5 minuter före det att polisen får kännedom.

I nuläget är ingen gripen för rånet.

Signalement: Man, ca 170 cm, svartklädd, sk rånarluva/mask, skinnhandskar, solglasögon

Kl 21.16: Polisen är klara i butiken, åker in för avrapportering.

Kl 21.30 Uppdatering:
I samband med att butiksrånet ägt rum så har en polispatrull försökt stoppa en bil i närområdet. Bilen väljer då att försöka köra ifrån polisen, färden går ut på riksväg 40 mot Göteborg. Förföljandet går vidare mot Göteborg fram till efter Ryamotet där bilen kan stoppas.

I bilen sitter det kvar två män och en tredje man springer från platsen. Polis med hund söker och man lyckas gripa även den tredje mannen, totalt tre gripna. Polisen har beslagtagit bilen efter det att man gjort fynd som pekar på att männen kan ha varit delaktiga i butiksrånet. De tre gripna körs nu till Borås för fortsatt utredning.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen