Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

01 juli 14.47, Övrigt, Helsingborg

Pressmeddelande angående skottlossningen på söder i Helsingborg i lördags kväll.

Polis skickades vid 20.00-tiden i lördags kväll till Gustav Adolfs torg på söder i Helsingborg med anledning av att samtal inkommit till RLC om en skottlossning utomhus. I närheten av Gustav Adolfs Kyrka anträffades fyra män med skador. Männen som är mellan 19-27 år hade skottskador och vissa av dom även stick- och skärskador. Männen fördes till Helsingborgs lasarett med ambulans, polis- och privatbil. Tre av dem är bedömda som allvarligt skadade och en av dom som lindrigt skadad. De inblandade är bekanta med varandra och ingen utomstående har skadats vid händelsen. 

Det framkom under utredningens gång att en av de skadade kunde misstänkas för brott och han anhölls senare av en åklagare misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Utredningen kommer att hanteras av grova brott i Helsingborg. Utredningsläget anses vara bra och ett omfattande förhörs- och kriminaltekniskt arbete fortsätter. 

Under söndagen kommer uniformerad polispersonal att finnas på plats på söder i Helsingborg i trygghetsskapande syfte. Det finns inget i nuläget som talar för att någon konflikt eskalerar, utan det är sannolikt att det rör sig om en isolerad händelse. Det fortsatta arbetet bedrivs tillsammans med åklagare, kommun och andra aktörer för att skapa en så god miljö som möjligt

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen