Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

10 juli 10.18, Inbrott, Hedemora

Personer som rekar för inbrott?

Det har kommit till polisens kännedom att det kan vara personer som rekar för inbrott i bostäder i området kring Dalahusby och Långshyttan.

Bland annat har någon eller några lagt vedträn på entrétrappor, öppnat upp stängda grindar in till folks tomter samt lagt en tidning i brevlådan så att del av tidningen sticker upp ur brevlådan. Vi tror att detta är ett sätt att kontrollera om boende är hemma eller ej.

Vi uppmanar därför boende i dessa områden att vara vaksamma på personer och bilar som man inte känner igen, att hjälpa grannar som är bortresta genom att hålla koll på deras fastigheter, tömma brevlådor och kanske klippa gräs och liknande.

Om man har sett någon person eller någon händelse som bryter av från det vanliga mönstret får man gärna ringa polisen i Avesta på 11414. Om man ser ett pågående brott ringer man 112 och ber att få prata med polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen