Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

10 juli 12.00, Uppdatering, Göteborg

Dråp i Brunnsparken 2018-07-07.

Kl 01.15 Göteborg, försök till mord/dråp
En polispatrull som passerar Brunnsparken ser ett bråk i parken och har en man blir/har blivit knuffad ner i kanalen. En av polismännen i patrullen hoppar i kanalen och lyckas få upp den man som knuffats  i vattnet från botten. HLR påbörjas. Den man som knuffat har sprungit från platsen. Polisen spärrar av platsen där händelsen inträffat, vittnesförhör genomförs. Den man som fallit i vattnet körs till Sahlgrenska sjukhuset med hjälp av ambulans, han var vid liv när han avförs, sjukhuset har senare uppgivit att läget är kritiskt.

Med hjälp av vittnesuppgifter kan polisen få fram uppgifter på den misstänka mannen som kan hämtas till förhör. Den man som vårdas på sjukhus är född 1998 och den man som hämtas till förhör är född 1972. Troligen har även den man som hämtats till förhör fallit i vattnet men lyckats ta sig upp själv och sedan avvikit från platsen. Ärendet leds av åklagare.

UPPDATERING:
Kl 11.00:  Meddelas att den man som hörts har blivit delgiven misstanke om dråpförsök. Han har anhållits av åklagare efter förhör. Tillståndet för den man som vårdas på sjukhus är fortfarande kritiskt.      

Uppdatering 2018-07-10
Under måndagskvällen rapporterar sjukhuset att mannen har avlidit. Ärendet omrubricerat till dråp. Den misstänkte 45 åringen kommer begäras häktad under tisdagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen