Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 11 juli 19.06

11 juli 05.04, Arbetsplatsolycka, Malmö

Arbetsplatsolycka vid postterminal.

Två personer som arbetar vid postterminalen vid Borrgatan i Malmö har åkt till sjukhus efter att ha känt smärta i händerna. Polisens nationella bombgrupp och sakkunnig inom CBRNE (förkortning av kemiska, biologiska, radiologiska, nukleära och explosiva ämnen) är beordrade för att vidta de åtgärder som krävs för att ta reda på vad som kan ha orsakat skadan.

Den post som under natten har hanterats vid terminalen är stoppad och kommer inte att lämnas ut till brevbärare tillsvidare.

Informationen uppdaters fortlöpande.

 

07:44 Polisens nationella bombgrupp har resurser för att identifiera ämnen som kan ha orsaka den smärta/skada som de två personerna känt. I nuläget finns inga uppgifter om att fler personer ska ha drabbats.

09:00 Polisens sakkunnig inom CBRNE är på plats. Arbetsplatsen där de två personerna ska ha befunnit sig vid kontrolleras samt att deras arbetshandskar omhändertas för vidare undersökning.

Förtydligande: Det är postterminalen på Borrgatan i Malmö som är plats för den aktuella händelsen.

11:14 Vid frågor angående den pågående händelsen postterminalen i Malmö hänvisas media till Ewa-Gun Westford, tfn 070-547 18 57.

16.20 Insatsen vid postterminalen på borrgatan i Malmö är ännu inte avslutad. Underökningar på platsen har resulterat i en graf med ett lågt indikeringsvärde. Denna har skickats till totalförsvarets forskningsinstitut, FOI, för vidare bedömning och material har också skickats till nationellt forensiskt centrum, NFC, för vidare analys. Polisinsatsen kommer att fortsätta till de undersökningar som kan göras på platsen är avslutade. Det finns för närvarande ingen prognos för när detta beräknas vara slutfört.

Polisen har inlett en brottsutredning under rubriceringen framkallande av fara för annan.

De två drabbade personerna har skrivits ut från sjukhuset.

För närvarande finns ingen ytterligare information att lämna i ärendet.

Uppdatering/sammanfattning klockan 19.00: Den polisinsats som pågått under hela dagen vid postterminalen på Borrgatan i Malmö är nu avslutad. Två personer som sorterade postförsändelser vid ett löpande band fick samtidigt smärtor i händerna. Det föreföll som om man reagerade på någonting som passerat på bandet. Arbetet avbröts och de två fördes till sjukhus samt att man larmade polis och räddningstjänst.

De båda männen bar handskar vid tillfället. Handskarna har under dagen undersökts på plats med avancerad indikeringsutrustning, AI, samt att det andra paret skickades med kurir till nationellt forensiskt centrum, NFC. Två av varandra oberoende instanser har gjort bedömning att även om man för stunden inte vet vad det har varit som  utlöst reaktionen hos de båda männen så kan insatsen nu avbrytas, avspärrningarna kan hävas och arbetet återgå till normalläge på postterminalen.

Den polisutredning som bedrivits under dagen under brottsrubricering framkallande av fara för annan kommer att graderas om till en arbetsplatsolycka.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen