Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

12 juli 05.16, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Natt mot 12/7 Region Öst

Sammanfattning natt mot torsdag 12/7

150 händelser, två gripna, se nedan, och tio frihetsberövade på grund av berusning ordningsstörning eller påverkan av narkotika

Södermanlands län

Lugn natt

Östergötlands län

21:24 Linköping Berga, relationsmisshandel mannen född 79 gripen. Den drabbade kvinnan behövde inte uppsöka sjukvård under natten. Efter det initiala förhördet med den misstänkte mannen beslutade jouråklagare att mannen skulle anhållas. Tid för detta var klockan 23:00

01:09 Motala, Lasarettsgatan, våld mot tjänsteman. En taxichaufför hade blivit utsatt för slag och strupgrepp. Den misstänkte var kvar på plats och kunde gripas och föras till Motala polishus för förhör. Den drabbade taxichauffören är född 78 och den misstänkte mannen är född 73. Upprinnelsen till händelsen var att enligt chauffören så kunde inte kunden bestämma sig vart han skulle åka. Chauffören bad då kunden att lämna taxin.  Kunden blev arg över detta besked och enligt taxichauffören började kunden att slå honom.

Jönköpings län

23:25 Sävsjö, LV 128, ca 5 km norr om Sävsjö Trafikolycka singelolycka, bil som voltat, en person i fordonet. Föraren klarade sig utan skador. Bilen fick bärgas från platsen.  

23:54 Gislaved RV 26 ca 5 kilometer norr om Gislaved. Trafikolycka bil och älg. Föraren förd till lasarett för vård. Oklart skadeläge. Älgen låg kvar på plats och fick tas omhand av jägare.

04:31 Värnamo RV 27. En polispatrull försökte stoppa ett fordon för att göra en fordons och förarkontroll. Föraren vägrade dock stanna initial och försökte köra ifrån polispatrullen. Ett kort förföljande på RV 27 i nordlig riktning, innan föraren bestämde sig för att frivilligt stanna. Vid kontroll av den 55-åriga mannen som körde fordonet uppkom misstanke att han framförde fordonet trots att han var berusad. Av den anledningen fick han följa med till polishuset för provtagning.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen