Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

12 juli 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn natt i länet enligt RLC, inga större händelser. Presstalespersoner under torsdagen är Stefan Gustafsson och Ulla Brehm.

Kl 00.52 Orust,  vårdslöshet i trafik, olovlig körning mm
Polis kallas till Färjevägen vid Svanesund. Vittnen har sett en personbil som kör vårdslöst på platsen. Bilen har för övrigt körförbud och är avställd. När polisen kommer till platsen så avviker den misstänkta bilen en kort sträcka. Bilen stoppas dock på länsväg 762. Föraren av bilen visar sig då vara 14 år gammal. I bilen finns ytterligare en 14 år gammal pojke och en 17 år gammal pojke.

Föraren misstänks för vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt ej stannat på polismans tecken. Med tanke på föraren ålder så kommer ärendet att hanteras som ett s.k LUL fall dvs. utredningen lämnas över till sociala myndigheter.  

Kl 01.37 Falköping, trafikolycka, personskada
En singelolycka inträffar vid hållplats Marka Kyrka. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till platsen. Föraren, en man körs med hjälp av ambulans till sjukhus. Oklart skadeläge. Polisen misstänker att föraren eventuellt somnat och skriver därför en anmälan om vårdslöshet i trafik. Ärenden kommer att utredas.  

Kl 03.45 Dals-Ed, trafikolycka, singel
En singelolycka med personbil inträffar vid Skolbacken/Storgatan. Bilen kör av vägen och voltar. Räddningstjänst, ambulans och polis till platsen. Tre personer i bilen som samtliga körs till sjukhus för kontroll. Troligen inga allvarliga skador. Anmälan om vårdslöshet i trafik upprättas.

Kl 03.50 Göteborg, grov misshandel och rån
Polisen kallas till området kring Östra Hamngatan/Brunnsparken, enligt vittnesuppgifter så pågår någon typ av bråk på platsen och någon kan eventuellt vara knivskadad. Polisen anländer till platsen tillsammans med ambulans. Polisen finner två män som båda har knivskador, dock relativt lindriga. Situationen är väldigt rörig och svår att förstå. Ingen av de skadade är i behov av sjukhusvård, de blir omplåstrade av ambulanspersonal på plats.

Det framkommer uppgifter om att det troligen startat med ett bråk då de två män som sedan hittas skadade rånat en annan man. De båda rånarna hamnar sedan i konflikt med varann och då knivskär de varann. Båda grips misstänkta för grov misshandel och rån. Den person som blivit utsatt för rånet finns inte kvar på platsen. Ytterligare en person blir tillfälligt omhändertagen på platsen.

     

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen