Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 13 juli 07.36

12 juli 11.37, Övrigt, Laxå

En man har rymt från en transport.

Kriminalvården skulle genomföra en transport med en person mellan Göteborg och Sala. Strax söder om Borasjön lyckades personen, en man, rymma från transporten. Detta skall ha skett under en paus i transporten. Mannen sprang in i skogen utan att personal lyckades komma ifatt honom. Det skall inte ha förekommit någon typ av våld i samband med händelsen.

Mannen är i 25-årsåldern och är häktad för ett grovt brott. I övrigt finns det ingen mer information om mannen i nuläget.

Mannen var vid rymningen iklädd Kriminalvårdens kläder, en grå t-shirt och avklippta byxor. Mannen var barfota. Han är 177 cm lång och har mörkt lockigt hår. Vid försvinnandet hade han handbojor på sig.

Polisen har ett stort antal resurser på plats och en helikopter är på väg.

Om någon person ser den här mannen, var vänlig ring Polisen på 114 14 eller 112.

UPPDATERING kl. 14.50

Mannen är fortfarande inte anträffad. Polisen har ett stort antal poliser på plats, inklusive hundpatruller och helikopter.

UPPDATERING kl. 19:00

Mannen är fortfarande inte anträffad. Polisen har ett stort antal poliser på plats, inklusive hundpatruller och helikopter. Mannen är 25 år, 177 cm lång, smärt kroppsbyggnad/vältränad, rektangulär ansiktsform, svart krusigt hår, lätt mörkhyad, rak näsa.

Mannen är dömd i tingsrätten för mord men domen är överklagad och inte lagakraftvunnen. Utöver det har han har ingen dokumenterad historia av våld. Men med tanke på att han är på rymmen är det okänt hur han agerar om han blir trängd. Ser man en person som uppträder avvikande och/eller stämmer in på signalementet så ring polisen på 112.

UPPDATERING kl. 07.33

Mannen är fortfarande inte anträffad. Polisen kommer fortsätta leta i området under dagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen