Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

13 juli 00.07, Övrigt, Nacka

Sammanfattning av händelsen som började när polisen skulle stoppa en personbilsförare i Nacka.

Mannen riktade vapen mot polisen i samband att han lämnade personbilen i Järla. Polisen avlossade då skott mot mannen. Mannen greps när han simmades i Baggensfjärden. Mannen fördes till sjukhus för kontroll då han själv uppgav att han hade ramlat och fått yrsel.

Polisen skulle stoppa och kontrollera fordonet då det framfördes vårdslöst samt att man misstänkte att föraren var drogpåverkad. Föraren vägrade att stanna och lämnade sedan bilen i bostadsområdet Järla.

Mannen hotade till sig en annan personbil. Den personbilen anträffades i Fisksätra efter att mannen var gripen.

Båda personbilarna kommer undersökas av tekniker. Förutom den man som är gripen och misstänkt för brott är två personer hämtade till förhör, detta då polisen anser att de har uppgifter att lämna som är viktiga för utredningen.

Polisens har inlett förundersökning angående grovt vapenbrott samt grovt olaga hot. Polisen kommer enligt sedvanlig rutin informera åklagare vid särskilda åklagarkammaren om att polisen avlossade skott när mannen riktade vapen mot dem.
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen