Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

13 juli 22.39, Försvunnen person, Sorsele

Man försvunnen under fisketur.

20:01 anmäls en man i 80-årsåldern försvunnen av anhöriga. Han ska ha gett sig ut på en fisketur i närheten av Skansnäs vid 05:00 i morse och ej kommit tillbaka. Han ska ha pratat med anhöriga vid 15:00 och berättat att han var vilse och sedan ska batteriet i hans mobiltelefon ha dött. Mannen ska vara van vid att vistas i skog och mark och ha vatten och mat med sig.

Klockan 20:20 beslutar vakthavande befäl på polisen att inleda räddningstjänst enligt lagen om skydd mot olyckor. Ett större sök inleds med polispatruller, fjällräddare med kompetens för eftersök av försvunna personer samt polisens helikopter från Boden.

22:25 ser personal i polishelikoptern hur en man vinkar till dem och det visar sig att det är den försvunne mannen. När helikoptern landat hos honom konstateras att han är vid god vigör och de kan lyfta upp honom och släppa av honom vid hans bil.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen