Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 juli 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

En relativt lugn sommarnatt, inga större händelser. Presstalesman under söndagen är Stefan Gustafsson.

Kl 22.34 Mariestad, trafikolycka personskada
Två personbilar kolliderar på E20, Leksberg. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till platsen. Olyckan har inträffat i höjd med Haggården. Vägen helt stängd i båda riktningar. När polis anländer konstateras att sex personer är skadade, fyra av dessa körs från platsen i ambulans till sjukhus. Ingen uppges vara livshotande skadad.
Kl 00.38 kan vägen öppnas för trafik igen.  

01.27 Munkedal, misstänkt drograttfylleri, narkotikabrott mm
En polispatrull försöker stoppa en personbil i centrala Munkedal, bilen stannar dock inte utan polisen inleder ett förföljande. Färden går mot Uddevalla. Under färden beslutar vakthavande befäl om att man får använda spikmatta, det blir dock aldrig aktuellt. Färden går via gamla vägen mot Hogstorp och vid Klevavägen så kör den misstänkta bilen av vägen. Tre personer lämnar bilen, en kan säkras omgående och ytterligare en något senare. Den tredje återfinns inte trots att polisen sökt med hund i området.

Polisen söker igenom den misstänkta bilen som inte är stulen. I bilen finner man en relativt stor mängd misstänkt narkotika. Denna beslagtogs tillsammans med den misstänkta bilen.

Föraren, en man av bilen misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt narkotikabrott. Den andra personen, en kvinna som varit i bilen kan dock inte knytas till något brott enligt polis på plats. Hon får lämna platsen.

Inga kända personskador.

Kl 01.27 Göteborg, rån 
En polispatrull stoppas av en person som uppges blivit rånad i Haga.Ooffret kan dock peka ut de två personer som utfört gärningen och dessa kan gripas. Man finner även annat gods på de två gripna som möjligen kan sättas i samband med ytterligare brott, ej fastställt. Inga personskador.

Kl 01.31 Lidköping, misstänkt mordbrand
Räddningstjänst och polis kallas till en fastighet i Gillstad där det brinner i ett garage. Branden har troligen börjat i en båt som stått intill den brinnande garaget. Inga kända personskador. Polisen upprättar anmälan om mordbrand då man fastställa orsaken till branden(rutin). Platsen avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning.

Kl 03.22 Göteborg, misstänkt mordbrand 
Räddningstjänsten larmas till ett s.k korttidsboende vid Victor Hasselblads gata. Det brinner i en lägenhet som dock snabbt kan släckas. Boendet utrymt. Den som bor i lägenheten kan gripas misstänkt för mordbrand. Den misstänkte är själv lindrigt skadad. Bostaden avspärrad.  

Kl 06.09 Göteborg, rån
En polispatrull stoppas av en man som uppger att han blivit rånad på sin klocka vid Kungsportsplatsen. Han blir stoppas av tre yngre män som visat intresse för hans klocka, plötsligt springer de från platsen och då är klockan borta. När då offret springer i kapp dem och konfronterar dem så får han ett slag i ansiktet. De tre  misstänkta försvinner från platsen. Inga kända personskador.

Ingen gripen.      

 

 

    

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen