Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 juli 12.39, Rån väpnat, Göteborg

Ett företag på Lergodsgatan har blivit utsatt för ett rån.

Polisen får in samtal om att man ett företag på Lergodsgatan blivit utsatt för ett väpnat rån. Tre maskerade gärningsmän har försvunnit från platsen i en bil, ett vapen kan ha varit synligt i samband med rånet.

Ingen person är fysiskt skadad. De flyende gärningsmännen har fått med sig bl a grafikkort mm. Strax därefter så kommer det information om den bil som kan vara flyktbilen står still med punktering vid en bro på Ringön, polis åker mot platsen. När polisen kommer fram finner man bilen med gods i från rånet. I bilen finns dock inga personer.

Vittnesuppgifter talar om att de som kom ur bilen sprang mot Stig Center. Det handlar om tre män som lämnat bilen. Hundsök påbörjas från fyndplatsen av bilen. Polisen söker i närområdet efter de tre män som lämnat bilen.

Kontroll av ett antal personer genomförs i närområdet, ännu oklart om det finns några gripande. En hundpatrull har hittat någon typ av vapen i samband med att man söker efter de flyende gärningsmännen. Polisen har även gjort fynd av kläder/maskering mm som pekar på att man följer rätt spår.   

Den misstänkta bilen har beslagtagits tillsammans med det gods som fanns i bilen. En teknisk undersökning kommer att genomföras.    

Kl 13.26: Från insatsen rapporteras att två män har gripits misstänkta för delaktighet i rånet. Gripandet genomfördes på hållplatsen Balladgatan/Litteraturgatan.

Den tredje gärningsmannen är ännu inte gripen. Polisen fortsätter med att säkra bevisning på på brottsplats och fyndplats av bilen, höra vittnen mm. Avrapportering kommer att genomföras.

Brottsrubriceringen är för närvarande grovt rån.

Kl 15.25: Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas ut från förundersökningen med anledning av att en person fortfarande är på fri fot.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen