Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 15 juli 16.05

15 juli 14.19, Räddningsinsats, Ystad

Löderups Strandbad. Befarad drunkning.

Ett drunkningstillbud vid Löderups Strandbad inträffar, en eller två personer saknas och befaras drunknade. Omständigheterna är initialt oklara. Polis, räddningstjänst, ambulanssjukvård samt räddningshelikopter från Sjöräddningen larmas till platsen.

När polis och räddningsenheter kommer fram, visar det sig att en person har blivit hjälpt ur vattnet av allmänhet och en annan person anträffats under vattenytan. Sjukvårdinsats pågår just nu på platsen.

Händelsen uppdateras.

Uppdatering kl. 15.05: En man i 85-årsåldern är på väg till sjukhus med ambulans. Det finns inte fler skadade som en följd av händelsen.

Uppdatering kl. 16.00: Den skadade mannen och en kvinna badade vid olyckstillfället ihop, när mannen plötsligt hamnade under ytan. Kvinnan hamnade själv i svår belägenhet i sina försöka att hjälpa mannen och allmänhet kom till undsättning. Kvinnan räddades med gemensamma krafter upp från vattnet av flera människor medan andra människor anträffade mannen under vattenytan och fick upp även honom på land, innan polis och räddningspersonal anlände.

Polisen vill rikta beröm till de människor som aktivt hade del i att hjälpa mannen och kvinnan, det utfördes mycket rådiga insatser. Polisen önskar också komma i kontakt med en ung man med någon typ av surfingbräda, som var särskilt aktiv som hjälpare. Mannen ombeds kontakta Polisen via 114 14 och ledningscentralen i region Syd.

I samband med det professionella räddningsarbetet samlades många nyfikna runt händelseplatsen och många filmade och/eller fotograferade med sina mobiltelefoner. Noterbart var också att barn och ungdomar, i sällskap med vuxna, stod nära inpå händelseplatsen och tittade. Polisen avvisade ett flertal personer samt ställde upp polisfordon för att ge räddningspersonal handlingsutrymme och för att freda den skadade mannens integritet. Polisen mötte i detta arbete inget motstånd eller ifrågasättande från berörda personer. Efter hand skapades utrymme nog för att räddningspersonalen skulle kunna arbeta ostört.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen