Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 15 juli 20.59

15 juli 19.04, Bråk, Malmö

Folkets Park. Större bråk.

Ett större bråk bryter ut i Folkets Park, initial uppgift talar ett hundratal inblandade och parkens ordningsvakter begär biträde av Polisen. Polis larmas till platsen.

Polis är på plats med mycket resurser och har just nu läget under kontroll. Utrymning av delar av parken pågår, polisen skapar sig en uppfattning om vad som skett.

Flera personer är frihetsberövade - det finns just nu ingen uppgift om exakt antal, orsak eller brottsrubricering. Dessutom är ett flertal personer avvisade och avlägsnade med stöd av Polislagen.

Just nu finns det ingen uppgift om eventuell personskada som en följd av bråket.

Uppdatering kl. 20.55: Upprinnelsen till bråket är att ordningsvakter ska ingripa mot bråk i eller i anslutning till en restaurang i Folkets Park. Bråket uppstod mellan fotbollssupportrar efter slutsignalen av VM-finalen.

I samband med ordningsvakternas ingripande, ansluter ett stort antal personer, personer angriper ordningsvakterna och det blir trängt läge.

Två personer är gripna misstänkta för våld mot tjänsteman. En person är avlägsnad med stöd av Polislag. Ett 50-tal personer är avvisade med stöd av Polislag.

Två ordningsvakter har mindre allvarliga skador efter det våld de utsattes för. Skadorna är i nuläget ej sådana att vård på sjukhus är behövligt. En av de gripna har sårskador och får vård på sjukhus under polisbevakning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen