Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 juli 10.42, Brand, Ljusdal

Det brinner i skog och mark vid Ängra. Branden är inte under kontroll, men bedömningen är att inga fastigheter är hotade.

Det brinner i skog och mark vid Ängra söder om Kårböle i Ljusdals kommun. Branden startade i fredags och släckningsarbete har pågått sedan i lördags. Två helikoptrar cirkulerar just nu över området och vattenbombar. Branden är inte under kontroll, men bedömningen är att inga fastigheter är hotade i nuläget.

Polisen och hemvärnet är också på plats. Polisens huvudsakliga uppgifter är att bistå räddningstjänsten för att underlätta deras arbete. Det innebär bland annat att hjälpa till med att spärra av vägar och platser som inte anses säkra och att dirigera trafik. Polisen ansvarar också för evakuering om det blir aktuellt.

Allmänheten uppmanas att hålla sig undan från det brinnande området och respektera polisens avspärrningar för att inte hindra det pågående släckningsarbetet.

De som befinner sig i närområdet uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Vi vill också påminna om det pågående eldningsförbudet som råder i Gävleborgs län och att det är viktigt att ringa 112 om du upptäcker en skogsbrand.

För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg. Du kan även ringa 113 13, eller få information via: www.krisinformation.se och Ljusdals kommun.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen