Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

17 juli 11.00, Övrigt, Jämtlands län

Ta länsstyrelsens beslut om eldningsförbud på allvar.

Till följd av det varma och torra väderläget uppmanar vi alla att ta Länsstyrelsen i Jämtlands län beslut om eldningsförbud på allvar.

Sedan klockan 13 på måndagen den 16 juli råder generellt eldningsförbud i länet på grund av den höga brandrisken i skog och mark.

Eldningsförbudet avser all eldning utomhus och omfattar uppgörande av eld och grillning på mark. Eldningsförbudet omfattar även eldning vid särskild iordningsställda grillplatser, samt användande av portabla sprit- och gasolkök utomhus.

Eldningsförbudet omfattar inte grillning på egen tomt.

Den som uppsåtligen eller genom oaktsamhet bryter mot eldningsförbudet kan dömas till böter med stöd av 10 kap. 3 § lag (2003:789) om skydd mot olyckor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen