Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 17 juli 14.45

17 juli 13.35, Farligt föremål, misstänkt, Stockholm

Gallerian håller på att utrymmas då ett misstänkt farligt föremål har anträffats. Tekniker är på väg för att undersöka föremålet.

Polisen är på plats och arbetar med ordningsvakter för att se till att köpcentrumet Gallerian utryms. Den person som anträffades i närheten av det misstänkta farliga föremålet är gripen.

Uppdatering klockan 14:36
Teknikerna har påbörjat sitt arbete med att undersöka det misstänkta farliga föremålet.

Uppdateringen klockan 14:43
Teknikerna är klara med sitt arbete med det misstänkta farliga föremålet på plats. De kommer ta med det för fortsatt undersökning.

De avspärrningar som har funnits kommer att hävas inom kort.

Uppdatering klockan 16:26
Polisen utreder händelsen som olovlig hantering av explosiva varor. Två män är gripna och båda misstänks för olovlig hantering av explosiva varor.

Uppdatering klockan 20:47
Efter förhör togs kontakt med åklagaren som beslutade att en av männen ska vara anhållen på sannolika skäl misstänkt för olovlig hanterin av explosiva varor. Den andre männen är inte längre frihetsberövad men misstanken kvarstår mot honom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen