Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 19 juli 08.54

19 juli 06.59, Rån, Vaggeryd

En person rånad på vapen under natten.

02.40 samtal till polisen via SOS om att en person i Vaggeryd blivit utsatt för ett rån ett par timmar tidigare. Den som är drabbad ska ha blivit angripen utanför bostaden. Rånaren har tagit sig in i bostaden och där inne tvingat den drabbade att öppna ett vapenskap där tre jaktvapen förvarades. Dessa tre vapen, ett kulgevär, ett kombinationsgevär och en grytpistol tillgrips av rånaren, som sedan försvinner från platsen.

04.30 det har initialt rått en del oklarheter i ärendet men nu har polisen underlag för att inleda en förundersökning om rån. Det finns uppgifter om en person som kan misstänkas för brottet. Polisen söker efter den misstänkte.

05.19 polisen har genomfört en husrannsakan i den misstänktes bostad och anträffat honom. Mannen grips och förs till polisstationen för förhör. Husrannsakan fortsätter för att söka efter rånbytet.

05.42 de tre tillgripna vapnen anträffas och tas i beslag av polisen.

07.05 den misstänkte mannen kommer att förhöras så snart det är möjligt. Efter förhöret kommer åklagare att leda den fortsatta förundersökningen.

07.30 den misstänkte är en man i 30-årsåldern.

08.50 den drabbade är en äldre man.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen