Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

02 juli 13.20, Sammanfattning vecka, Knivsta

Polisrutan Knivsta

Polisen i Knivsta under första halvåret 2018

Nedan redovisas några av de ingripanden som skett i år av Polisen. Antal HR är alla redovisade ärenden totalt och resterande är i stora drag vad som gjorts.

Antal HR har gått ner något i antal men antalet utförda person- och förarkontroller har ökat radikalt vilket tyder på en fler gjorda insatser, både på Polisens egna initiativ men även att vi responderat på ett ökat antal samtal. Antalet Handräckningar har ökat, främst sjukvården och boenden med intagna som behöver assistans, Brottsplatsundersökningar minskar, en anledning är att antalet bostadsinbrott minskat, en annan att antalet grova brott minskat.

Grannsamverkansutbildning har skett vid ett flertal tillfällen. Återkommer under hösten

Seniorutbildning har också skett, återkommer under hösten om behov finns

Medborgardialog skedde under Knivsta Marknad via enkät. Fortsättning sker under hösten inför Medborgarlöfte 2019

Trygghetsvandring har skett i samverkan med kommunen i centrala Knivsta, fortsättning följer !

 

POLISINGRIPANDEN SOM SKETT I KNIVSTA,   Januari – juni
2017 
2018
Antal Händelserapporter (HR)
1274
1232
Fordon och personkontroller
629
901
Handräckningar (Biträde andra myndigheter m.m.)
27
57
Husrannsakningar
8
10
Brottsplatsundersökningar
23
8
Rattfylleri
10
8
Drog Rattfylleri
22
17
Trafikolycka
35
18
Ringa stöld/stölder i butik (Där polis varit på plats)
8
14
Trafikbrott som renderat i böter
57
87


FRIHETSBERÖVADE
  
Gripna (Efterlysta, förberedelse stöld, misshandel m.m.)
20
16
 

Brottsstatistiken för första halvåret 2018 redovisas efter sommaren

 

Polisen sommaren 2018

Tyvärr ser vi ännu ingen ökning av antalet poliser. Förhoppningsvis blir det en positiv utveckling under 2019 vilket i slutändan kan ge en resurs vikt för Knivsta, kanske områdespoliser som får Knivsta som sitt ansvarsområde. Resursen får det kämpigt denna sommar och vi gör vad vi kan med den resurs vi har. Att vara uppmärksam som invånare och ringa Polisen när brott begås eller när man misstänker brott är extremt värdefullt, så hjälp oss att bibehålla tryggheten i Knivsta.

Poliskontoret kommer att ha öppet hela sommaren, 14.00-16.30 på onsdagar

Anmäla brott eller lämna tips:  Ring 114 14 eller lämna tips via:       

https://polisen.se/Uppsala_lan/system/Formular/Epost-tipsformular/Tipsa-polisen-i-Uppsala-lan/

 

Nattvandringar

Nattvandring.nu är ett bra koncept där man har chansen som Knivstabo att verkligen bidra till en tryggare kommun, tänker då speciellt på tonårsföräldrar.

Tyvärr har anslutningen varit beklämmande dålig. I ett utlägg daterat den 10 juni har ansvarig för nattvandringen i Alsike lagt ner verksamheten och lämnat in jackorna. Allt som allt 3 nattvandringar har genomförts i Alsike under 1:a halvåret 2018. Behövs inga kommentarer !

I Knivsta är det nästan lika dåligt men verksamheten körs sporadiskt.

STORT TACK till er eldsjälar som engagerar er, ni är bara bäst !

 

Vad gör ungdomar på nätet ?

Ja det är väl så att de flesta i vuxenvärlden inte har en aning tyvärr. Det är väldigt tydligt i och runt skolans värld att det är ett stort problem men kränkningar och näthat. Som förälder bör du nog intressera dig, ett sätt är att skaffa sig den Appen som barnet använder, ex Snap chat verkar vara populärt att hata på.

Så lär dig hur det fungerar, ha dialog med din ungdom men var beredd på att det finns ett officiellt konto som visas och ett konto där man kan vara troll och bete sig

 

Vuxennärvaro i sommar !

Givetvis behövs vuxennärvaro under sommaren i kommunen för att stödja Polis och Safe Security i det förebyggande arbetet. Mest aktuella platser är nog Särstabadet, Pepparn, Högåsskolan, Alsike C runt skolan/pizzerian och utanför Willys. Bara visa upp sig kan skapa trygghet för alla så ta dina promenader eller cykelturer till rätt platser ! Prata med ungdomarna !

 

A-Traktorer

Uttjatat men fortfarande ett problem om än i mindre omfattning än tidigare.

Föräldrar/traktorägare, ta ert ansvar !

 

Parkeringsskador

Under våren har det varit många smitningar där motorfordon har orsakat skada på annat motorfordon. De förare som lämnar platsen UTAN att göra rätt för sig, det vill säga kontakta ägaren eller ringa polisen, kan om de blir avslöjade förvänta sig att få dagsböter, hamna i brottsregistret och eventuellt få sitt körkort återkallat.

 

Viltolyckor

Fortsätter att vara frekventa i kommunen och vi påminner om anmälningsskyldigheten. Ej anmälda viltolyckor mest varje vecka som ofta ger ett stort lidande för djuret

 

 

  Poliskontoret är öppet onsdagar 14.00 – 16:30  SOMMARTID

 

 

        Pågående brott / färsk gärning: Ring 112   

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen