Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 20 juli 07.40

20 juli 00.20, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Natten i Norrbottens län

00:36 Kiruna, E10:an
Drograttfylleri samt grov olovlig körning¨

Patrull genomför ett fordonstopp på en personbil som framförs av en man i 25 års åldern. Mannen bedöms vara påverkad av narkotika och tas med för provtagning. Han misstänks även för grov olovlig körning då han tidigare blivit av med körkortet.

01:56 Luleå, Betongvägen

Stöld genom inbrott, m.m

Samtal inkommer om ett pågående inbrott i en butik längs Betongvägen. Flertalet polispatruller skickas till platsen. När första patrullen anländer är gärningspersonerna som är tre till antalet i färd att lämna i bil. Två misslyckas med att ta sig in i fordonet som avviker från platsen, dessa två grips på platsen, det är en man och kvinna i 25 års åldern.

Ett förföljande på ca 1 kilometer inleds efter det flyende fordonet innan det blir stopp i centrala Boden.. Föraren grips och även han är i 25 års åldern. Föraren misstänks för grovt drograttfylleri, grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik.

Samtliga tre misstänks även för grov stöld genom inbrott. Kvinnan misstänks även för narkotikabrott genom innehav. Samtliga tas till polisstationen i Luleå.

Uppdatering 07:40 av Peder Jonsson

05:22 Trafikolycka Kiruna. Singelolycka någon mil söder om Abisko. Bil som voltat och hamnat upp och ner i diket. Fyra personer inblandade, samtliga ute ur fordonet. Räddningstjänst, ambulans samt ambulanshelikopter och polis till platsen. Ambulans har tagit med sig tre av de inblandade. Ingen uppgift om den fjärde personen. Enligt initiala uppgifter ska en punktering ha orsakat olyckan.

En lugn morgon i länet, inga pågående akuta polisiära händelser.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen