Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 juli 04.20, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning natt gällande Östergötland, Jönköping och Södermanlands län

En intensiv natt där c:a 170 händelser har registrerats i Regionledningscentralen. Tio personer har omhändertagits och en person har gripits misstänkt för misshandel i relation.

Kl 20.46, Norrköping.  En 16-årig kille som stjäl sin pappas bil. En patrull får syn på bilen som vägrar stanna.  Ett förföljande påbörjas och flera radiobilar deltar.  Det är lite trafik och går inte så fort men patrullerna får beslut om  spikmatta i syfte att få stopp på bilen. Efter en lång tid så  stannar killen bilen  och springer iväg  men hittas av patrullerna. Flera brottsmisstankar mot killen föreligger

KL  21.39 Eskilstuna Ärlavägen Skogstorp. Brand i terräng, enligt inkommande uppgifter ska det vara fem mindre brandhärdar på ett område motsvarande c:a 100 kvm. Branden släckt av räddningstjänst. En person medtagen in för förhör. I nuläget går det inte utesluta brott.

Strax efter midnatt påbörjar en polispatrull från Norrköping ett handräckningsuppdrag i Norrköping. Patrullen möts av person född 89 och en nödvärnssituation uppstår mot två polismän och en läkare. Situationen gör att en av polismännen avlossar skott mot personen som avlider på plats.

Mikael Ehne// VB

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen