Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 20 juli 20.57

20 juli 13.06, Brand, Arboga

Flera bränder i Arboga det senaste dygnet har i nuläget ingen självklar naturlig förklaring.

Kl 06:55 brinner Friluftsfrämjandets klubbstuga på Brattberget ner till grunden. Branden har ingen uppenbar naturlig förklaring och en anmälan om mordbrand upprättas.

Kl 13:06 brinner det i gräs och torrt virke på Varvsgatan 5 i Arboga. Branden släcks snabbt av räddningstjänsten. Det kan inte uteslutas att branden är anlagd.

Kl  13:14 brinner det i terrängen på Törnberget, en höjd strax utanför centrala Arboga. Branden har ingen uppenbar naturlig förklaring.

Kl 13:25 släcker en privatperson en terrängbrand på Tärneborgsvägen. Det kan inte uteslutas att branden är anlagd.

Polis har säkrat spår i samband med bränderna, och dessa kommer nu att analyseras närmare.

Samtliga bränder ligger nära varandra geografiskt och tre av bränderna uppstår dessutom nära varandra i tid. Polisen kommer att utreda eventuella samband.

Uppdatering kl 16:12

Fler bränder än de ovan nämnda, och som inte heller har någon självklar naturlig förklaring, har uppstått i Arboga.

Kl 14:02 Meddelar en privatperson att han har släckt en dikesbrand på ett par kvadratmeter vid en parkeringsficka knappt 2 kilometer sydväst om Arboga.

Kl 14:41 Larm om terrängbrand vid länsväg 249 4 km väster om Arboga.

Kl 14:43 Terrängbrand strax i Godby norr om länsväg 249 ca 1 km väster om Arboga.

Uppdatering kl 20:51

Förundersökning om mordbrand har inletts i ytterligare fyra fall. Det gäller bränderna på Varvsgatan 5, Törnberget, Tärneborgsvägen och branden kl 14:02 (länsväg 572/Gamla Örebrovägen). 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen