Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 20 juli 18.01

20 juli 16.24, Rån, Göteborg

En kvinna blir rånad på sitt guldhalsband.

Polis larmas till Slätta Damm då en kvinna blivit rånad på sitt guldhalsband. När kvinnan går ur sin bil stannar det till en annan bil och en ensam okänd man kommer emot henne. Hon frågar om hon kan hjälpa honom på något vis men mannen säger inget. Han pasar då på att rycka av henne sitt halsband och hoppar in i den bil han kom i. Bilen lämnar platsen omgående i riktning mot Hornbach/ Tuve/ Backaplan. Mannen var inte ensam i bilen då han hoppade in på passagerar sidan när han lämnade platsen.

Kvinnan beskriver bilen och vad hon uppfattade så var bilen mörkröd till färgen och troligen av fabrikat Ford och av mindre modell. Vittnen finns kvar på platsen och lämnar uppgifter om deras iakttagelser, ingen gripen i nuläget.

Uppdaterad kl.17:45
Polisen har nu gripit ett flertal personer som kan sättas i samband med rånet.

Den bil som användes vid rånet larmades ut i Göteborg och efter ca 40 minuter träffades bilen på av en civil patrull på Inlandsgatan. Man valde att spana på dem under en kort tid och då ansluter ytterligare en bil med flera personer i. Flera polispatruller till platsen som säkrar totalt 7st personer och man tar två bilar i beslag samt hittar flera guldhalsband på en av kvinnorna med skador på som om de ryckts av någon. Samtliga personer grips och får följa med in till polisstationen för vidare utredning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen