Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 21 juli 18.38

21 juli 03.20, Mord/dråp, försök, Östergötlands län

Linköping

I samband med att en polispatrull ska gripa gärningsmän misstänkta för rån kommer poliserna ifrån varandra. Den ena av poliserna angrips med kraftigt våld och avlossar därför sitt tjänstevapen i nödvärn. Både gärningsman och polis förs till sjukhus. I nuläget kommer inga ytterligare uppgifter lämnas, texten uppdateras så snart det är möjligt.

Uppdatering kl 08.55
Frågor angående händelsen besvaras på tfn 010-56 373 59

Uppdatering klockan 11.30
Den person, en man, som skottskadades i samband med nattens polisingripande har avlidit. Identiteten på den avlidne är ej fastställd och anhöriga är ej underrättade. Utredningen gällande polisens agerande utreds av en särskild polisåklagare.

Den polis som också fördes till sjukhus är fortfarande kvar för vård.

Uppdatering klockan 18.35
Den avlidne mannen är nu identifierad och hans anhöriga är underrättade. Man född 1999 och hemmahörande i Linköping. I nuläget finns ingen mer information att lämna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen