Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

21 juli 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesman är Christer Fuxborg.

01.13 Göteborg, personrån.
En man blir rånad på sina mobiltelefoner ombord på en spårvagn i närheten av Haga. Efter att han blivit av med sina telefoner hade rånarna, en man och en kvinna, dragit ut anmälaren och dennes flickvän från vagnen. Då kommer det ytterligare 2 personer till platsen som hjälper rånarna och försvinner sedan mot Järntorget. Polis söker av i närområdet men lyckas inte hitta dem. Man beställer film från spårvägen för att se om man kan identifiera dem den vägen, en anmälan skrivs.

02.11 Göteborg, personrån.
En man blir frånryckt sin guldkedja på Vasaplatsen av flera personer som sedan springer mot Avenyn. Enligt mannen så gick det så fort att han har svårt att lämna uppgifter om rånarna. En patrull till platsen som söker av närområdet men lyckas inte hitta någon som skulle kunna sättas i samband med händelsen, en anmälan skrivs.

03.43 Göteborg, grov misshandel.
Ett större bråk inträffar på Stora Nygatan där tre personer skadas totalt. Samtliga har fått ta emot slag från ett tillhygge som användes av de misstänkta personerna. Det rör sig om flera personer som varit i slagsmål med de tre skadade personerna. De springer från platsen i riktning mot Drottningtorget och försvinner. Polis söker av områdena kring platsen men hittar inte på någon person som sättas i samband med den grova misshandeln. En av de skadade personerna körs med ambulans till sjukhus då han har skador i bakhuvudet, en anmälan skrivs.

05.54 Göteborg, grov stöld.
Ett par vaknar till i sin lägenhet på Tredje Långgatan då det står två främmande män i deras sovrum. Mannen i bostaden lyckas brotta ner en av de misstänkta inbrottstjuvarna medan den andre smiter ut genom ett fönster. Man ringer efter polis som kommer till platsen och kan då överta gripandet i bostaden. Tjuven hade saker på sig som kommer från parets tillhörigheter. Man spårar i närområdet med hjälp av hund men lyckas inte fånga in den andre tjuven. Den gripne körs till polisstationen för vidare utredning. Tjuvarna har troligen tagit sig in via ett öppet fönster till lägenheten då det inte finns några skador på dörrar etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen