Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

21 juli 17.00, Ordningslagen, Stockholms län

Personer som har grillar/eldar på olika ställen i länet. Vid dessa tillfällen har anmälare försökt säga till men utan resultat.

 Kl 14:34 har personer satt upp partytält på stranden vid Vårby Strandbad och tänt grillar. Två personer har rapporterats för brott mot eldningsförbudet (Lagen om skydd mot olyckor).

Kl 14:56 har en man gjort upp eld på en grillplats vid Ängbybadet. Personen har rapporterats för brott mot eldningsförbudet (Lagen om skydd mot olyckor).

Flera sällskap gjort upp eld för grillning, både vid iordningsställda grillplatser och i medhavda grillar i Rudans friluftsområde. Patrull kommer att patrullera av grillplatser i området.

Kl 15:43 har ett sällskap gjord upp eld i medhavd grill på en skolgård i Flemingsberg. Patrullen har nöjt sig med en upplysning/tillsägelse och sällskapet fortsätter matlagningen hemma. 

Kl 16:09 har två personer gjort upp eld i Slätmossens naturpark. När patrullen kom till platsen var elden släckt och personerna hade lämnat.

Kl 16:37 grillar flera sällskap på ett fält bredvids Spånga IP. Patrullen har nöjt sig med tillsägelse/upplysning.

Detta är bara en del av de samtal som fortsätter komma in till Regionledningscentralen om grillning/eldning utomhus. 

Mellan klockan 14:00-17:00 har 32 händelsrapporter angående grillning/eldnining på allmänna platser i länet kommit in.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen