Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

24 juli 16.08, Farligt föremål, misstänkt, Nyköping

Polisstationen i Nyköping utrymdes.

Polisstationen i Nyköping fick under eftermiddagen utrymmas en kort stund. Orsaken var att en man hade kommit in till receptionen med ett föremål som såg ut som en granat. Mannen hade köpt föremålet på en loppis. Lokalen utrymdes samtidigt som polisen per telefon sökte säljaren av föremålet. Det visade sig vara helt ofarligt och verksamheten på polisstationen kunde snabbt återgå till det normala.

I detta fall var föremålet inte explosivt. Instruktionerna nedan gäller även om man inte är säker på om föremålet är explosivt.

Vid inlämning av explosiva ämnen, gör så här:

- Hantera explosiva ämnen med stor försiktighet för att inte orsaka skada. Explosiva ämnen kan till exempel vara någon form av äldre ammunition till skjutvapen, granater, dynamit eller liknande.

- Vid inlämning av explosiva ämnen, transportera aldrig själv föremålet till polisstationen. Kontakta istället polisen som kan komma och undersöka föremålet på plats.

- Alla polisstationer tar inte emot vapen, ta därför kontakt med en station innan du lämnar in ett vapen.

Vid inlämning av vapen, gör så här:

- Vapnet bör inte bäras in i polisens reception. Tag med vital del och lämna huvuddelen av vapnet i bilen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen