Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

25 juli 04.59, Sammanfattning natt, Södermanlands län

sammanfattning

Den gångna natten har varit intensiv med mestadels rutinärenden. c:a 210 inkommande ärenden har inrapporterats till Polisens Regionens ledningscentral. Åtta personer har omhändertagits med anledning av fylleri och ordningsstörningar och två personer har gripits misstänkta för brott, se nedan.

KL 23.50 Linköping, Skäggetorp. Inkommande samtal om skottlossning på platsen. Inringaren omtalar att det låter som ett automatvapen med snabba skott. Många samtal har inkommit om samma ärende. Omfattande insats i området, trots det hittas inget som kan sättas i samband med inkomande samtal. Iakttagelserna härrör sannolikt från någon ”smällare” eller fyrverkeri.

KL 00.14 Linköping Berga.  Ungdomar som stör allmän ordning på platsen. En man född 98 omhändertas med anledning av att denne inte åtlyder polisens tillsägelse då han uppträder störande gentimot den allmänna ordningen på platsen. I samband med att mannen avvisiteras anträffas föremål och uppgifter som gör att mannen även misstänks för brottet uppvigling. 

KL 00.27 Oxelösund. Kvinna född 99 har av kusiner blivit jagad och hotad eftersom hon ”dejtat” fel kille. Flera gärningsmän inblandade och två personer gripna misstänkta för aktuella brott (olaga hot). Initial bedömning är att det föreligger ett skyddsbehov gällande mä och av den anledningen ordnas skyddat boende för kvinnan under natten.

KL  03.01 Sävsjö Storgatan 12. Inbrottsstöld hos Coop Konsum. Inringare iakttar två personer som är inne i butiken. De har ficklampor och lyser med inne i butiken och utanför står en mörk med okänt registeringsnummer. Efter att gärningsmännen lastat gods i bilen lämnar de i riktning söderut.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen