Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 juli 02.00, Knivlagen, Gävle

Mopedist blir misstänkt för brott mot knivlagen

En moped väcker en patrulls intresse vid Hagaströmsutfarten. Patrullen ger stoppsignal men mopedisten försöker smita. Färden går via Valbovägen, en vändning på en parkeringsplats, över en gräsmatta och tillbaka mot Hagaströmsutfarten och bensinmacken. Patrullen inleder ett försiktigt förföljande.  Mopedisten fortsätter förbi bensimacken och sänker sedan hastigheten kraftigt vilket ger patrullen möjlighet att köra upp jämsides med mopedisten för att uppmana honom att stanna. Men när detta sker kör han i diket.
Föraren är en pojke i 15-årsåldern, han klarar vurpan utan skador men blir misstänkt för en rad brott. Mopeden saknar  backspeglar, han har inte stannat på polismans tecken och han har en kniv i väskan.
Mopeden tas i beslag och körkortsbehörigheten blir ifrågasatt av polis.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen