Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 26 juli 21.25

26 juli 16.55, Farligt föremål, misstänkt, Grästorp

Efter att polisen stoppat ett fordon i Grästorp uppger föraren att han har sprängdeg i bilen.

Ärendet börjar med att en ledig polisman ser en man som han vet är efterlyst för brott. Polismannen observerar att mannen åker iväg i en bil och en polispatrull larmas ut. Patrullen får snabbt syn på den misstänkta bilen och det blir ett kortare förföljande innan bilen kan stoppas. I samband med att mannen grips stoppar han i sig något som han själv uppger är en hel del heroin. Han uppger också att han har sprängdeg samt gasolflaskor i bilen. Polisen fryser då läget och tillkallar räddningstjänst och ambulans.

Mannen förs i ambulans till sjukhus i Skövde där han är under bevakning. Räddningstjänsten har stängt av väg 186 och sex villor närmast vägen har utrymts av polis. Nationella bombskyddet är på väg till platsen för att undersöka bilen. En förundersökning har inletts om brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

19.45 Nationella bombskyddet är på plats och har inlett sin undersökning av bilen.

21.15 Nationella bombskyddet är nu klar på platsen. De har omhändertagit det misstänkt farliga föremålet och lämnar platsen. Alla avspärrningar är hävda och boende har fått återvända till sina hus. Även vägen har öppnats för trafik.

I bilen har även misstänkt stöldgods påträffats och bilen med innehåll har tagits i beslag. Bärgare kommer att forsla bort den. Den misstänkte mannen är fortfarande på sjukhus och flera brottsrubriceringar kommer troligen att tillkomma.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen