Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

27 juli 09.58, Övrigt, Västerbottens län

Länsstyrelsen i Västerbotten har beslutat om totalt eldningsförbud utomhus i Västerbottens län.

Förbudet omfattar alla platser inklusive egen tomt samt inkluderar alla typer av grillar, campingkök och annan öppen eld utomhus.

Förbudet gäller från och med den 27 juli 2018 och gäller tillsvidare.

– Ser du någon som bryter mot ett eldningsförbud bör du i första hand informera personen om att det råder eldningsförbud. Om någon ändå fortsätter kan du ringa polisen på 114 14, säger Per Engström, på Nationella operativa avdelningen, Noa.

Om personer bryter mot eldningsförbud trots att de blivit upplysta om förbudet kan du ringa polisen på 114 14. Om situationen är akut ska du dock alltid ringa 112. Är du orolig eller har frågor om bränderna kan du ringa informationsnumret 113 13.

Den som uppsåtligen eller genom oaktsamhet bryter mot eldningsförbudet kan dömas till böter med stöd av 10 kap. 3 § lag (2003:789) om skydd mot olyckor

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen