Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

27 juli 12.33, Förfalskningsbrott, Östergötlands län

Falska sedlar i omlopp i Östergötland.

Polisen vill varna för att det cirkulerar falska 500-lappar i Östergötland. Den senaste tiden har ett 20-tal falska sedlar kommit in till polisen, och det finns troligen fler i omlopp. De falska sedlarna har upptäckts i Norrköping, Finspång, Linköping och Vikingstad.

Polisen har inlett en förundersökning om penningförfalskning och hittills har utredningen lett till att man har kunnat beslagta utrustning för tillverkning, i en bostad i Norrköping. Det finns flera misstänkta och polisen har hållit en del förhör, men i nuläget är ingen frihetsberövad. De misstänkta är cirka 15-20 år gamla. De har köpt exempelvis en dricka, betalat med en falsk 500-kronorssedel och fått mycket växel tillbaka.

Papperet på den falska sedeln ska inte vara svårt att skilja från en äkta sedel. Polisen vill uppmana de som hanterar 500-kronorssedlar till vaksamhet, och ringa polisen på 114 14 om man upptäcker en sedel som man tror är falsk.

Kontakt för media: Joakim Wallberg, 010-56 65 109

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen