Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 juli 09.00, Övrigt, Piteå

Sammanfattning fredag kväll/natt, Piteå Dansar och ler.

Polisiärt sett har festivalkvällen och natten varit relativt lugn. Stämningen i stan har varit god.

19 personer har omhändertagits för berusning med stöd av LOB, lag om omhändertagande av berusade personer. Polisen har också i tio fall förverkat alkohol.

Vid 01:30-tiden anmäler en kvinna att hon blivit våldtagen i en stuga på havsbadet. Det ska ha skett under senkvällen. En man i 25-årsåldern grips och anhölls efter förhör av åklagare misstänkt för våldtäkt. Mannen och kvinnan är bekanta med varandra. Stugan är avspärrad för en teknisk undersökning. Förundersökningen leds av åklagare. Inga fler uppgifter kan lämnas i nuläget.

Två anmälningar gällande sexuellt ofredande har upprättats. I det ena fallet greps en man i 20-årsåldern. Mannen ska ha sexuellt ofredat en kvinna vid en scen. Han var kraftigt berusad och kommer att höras under förmiddagen.

Utöver detta har polisen bland annat upprättat ett par anmälningar gällande misshandel, tre fall av ringa narkotikabrott, ett olaga hot och en stöld av cykel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen