Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

28 juli 10.54, Stöld, Helsingborg

En person gripen för bilstöld i Helsingborg.

På lördagsförmiddagen ca kl 09.45 - 09.50 parkerades en bil, några minuter,  utanför en bostad för att något skulle hämtas. Bilen lämnades olåst med nycklarna i. När personen kom ut för att köra iväg igen var bilen stulen.

Kl 10.54 inkommer samtal via tfn nr 112 att bilägaren till den stulna bilen nu kör bakom den aktuella bilen på Landskronavägen. Polispatruller engareras i ärendet. Uppringaren ger polisen positioner. Färden går bl a mot Ramlösa station mot Elineberg och Elinebergs centrum och in på en återvändsgata. Där stannar bilen för att sedan backa på den efterföljande bilen två gånger. Strax därefter får en polispatrull visuell kontakt med den stulna bilen som inte stannar utan ett efterföljande inleds. På Fältarpsvägen prejas den stulna bilen och bilföraren, en 18-årig yngling, grips. Han misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel, misstänks också för drograttfylleri och kommer att genomgå provtagning. Den stulna bilen och en polisbil bärgas från platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen