Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 29 juli 09.04

29 juli 06.08, Övrigt, Malmö

Allmänfarlig ödeläggelse, Munkhättegatan, Malmö.

Kl 06.08 inkommer ett samtal till regionledningscentralen från en person som vaknat av en hög smäll på en adress på Munkhättegatan. Polis skickas till platsen. I en lägenhet på våning 15 eller 16 har något hänt. En fönsterkassett samt lite betong har lämnat fasaden och ramlat ner på marken. I nuläget oklart vad som hänt. Boende på det våningplan där händelsen inträffat, samt våningen under, har evakuerats. Lägenheten samt hiss och trappa avspärrade.

I nuläget rubriceras händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. I lägenheten anträffades en man i 65-årsåldern. Han är gripen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Polisens tekniker samt bombgrupp är beställda till adressen för att fastställa vad som hänt.

Uppdatering

Kl 08.55 Bombtekniker klara på platsen. Kommer att analysera de prover de tagit i lägnheten. Boende i trapphuset kan ta sig till och från sina lägenheter, förutom på de två plan som är evakuerade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen