Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

29 juli 07.00, Övrigt, Sollefteå

Sammanfattning av lördagskvällen, Laxfestivalen i Sollefteå.

Ett 30-tal personer omhändertagna även på lördagen. Av dessa omhändertogs 22 med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, varav 10 var under 18 år och lämnades över till socialtjänsten. Övriga omhändertogs med stöd av Polislagen 13§.

Anmälningar som upprättats: en misshandelsanmälan, tre anmälaningar om sexuellt ofredande, en anmälan hot mot tjänsteman (ordningsvakt) och två anmälningar narkotikabrott.

Berusningsnivån på besökarna var fortsatt hög.

– Synligheten och det offensivt arbete mot potentiella bråkmakare fortsatte. Sannolikt är det en stor framgångsfaktor vad gäller att misshandel och andra ordningsstörningar kunde hållas på en låg nivå, säger Robert Kassberg, polisinsatschef.

– En stor eloge till ordningsvakter, socialtjänst, nattvandrare med flera som hjälpte till under helgen, där samarbetet gjorde att det blev en lyckad festival ur ordningssynpunkt, säger Robert Kassberg.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen