Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 04 juli 08.23

03 juli 15.10, Skottlossning, Malmö

Skottlossning, Nydala.

Samtal inkommer om en skottlossning vid Nydalatorget. Det finns uppgifter om att en eller flera personer ska vara skadade. Ett större område har spärrats av och polisen arbetar med att söka efter gärningsmännen i området och samla in information om händelsen på plats. Tekniker är begärda till platsen.

(16:01) Polisen arbetar med stora resurser på platsen. Bland annat finns rytteriet på plats och vapenhund samt tekniker är på väg.

(16:30) Hela Nydalaparken är avspärrad för teknisk undersökning. Polisen arbetar med dörrknackning i området för att inhämta mer information.

(17:10) Polisen bekräftar att en person har förts till sjukhus och att en person har avlidit till följd av de skador som uppkommit i samband med händelsen.  

(18:35)
Polisen har beslutat om särskild händelse och är i stabsläge. Nu pågår ett intensivt utredningsarbete som innebär bland annat informationsinhämtning och att eventuell tekniskbevisning samlas in.

Det finns polispersonal på plats i trygghetsskapande syfte i området vid Nydalaparken. Polisen önskar att få in uppgifter om man har sett eller hört någonting i samband med händelsen.

Det går bra att ta kontakt med någon polisman på plats eller att ringa 114 14.

Frågor angående händelsen besvaras av Ewa-Gun Westford, tfn 070-547 18 57.  

 

 

Uppdatering (22:30)

Ett intensivt förundersökningsarbete pågår och kommer fortsätta även under natten. Den särskilda händelsen kommer att avslutas och överlämnas till linjeverksamheten i Malmö så snart som möjligt. Inga uppgifter om förundersökningen kan i nuläget lämnas eftersom alla uppgifter i förundersökningen måste säkerställas och bearbetas noggrant.   

 

Uppdatering till media180704 klockan 08.20: Polismästare Stefan Sintéus kommer att medverka på den ordinarie pressträffen på Rättcentrum i Malmö klockan 10.15.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen