Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 04 juli 07.14

04 juli 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg och till kvällen kommer Hans LIppens.

22.43 Lidköping, brand i container.
Räddningstjänst samt polis larmas fram till Magdalenagatan där en container har satts i brand. Troligen har någon tänt på och sedan lämnat platsen. Branden släcks och polisen skriver en anmälan.

23.19 Göteborg, försök till personrån.
Tre okända unga personer kommer fram till anmälaren och ropar "heja Sverige". De hoppar sedan på honom samt försöker stjäla hans halskedja men lyckas inte. De springer sedan från platsen och polis tillkallas. Man söker av i närområdet men hittar inte på någon som kan sättas i samband med rånförsöket. Rånarna beskrivs att vara i ca 15 års åldern samt en av dem hade rastaflätor. Händelsen utspelade sig på Kungsportsplatsen.

23.42 Göteborg, grov misshandel.
En man i 25 års åldern blir rånad på Förstamajgatan och i samband med detta även knivskuren, oklart vad han blivit av med i skrivande stund. Mannen hoppar på en spårvagn och polis möter honom utanför SKF i Gamlestaden. Patrullen kör honom till sjukhus för att se över sina skador och samtidigt tar uppgifter för en anmälan. Finns inga ytterligare uppgifter i nuläget i ärendet.

00.30 Göteborg grov stöld.
En person blir rånad på sin mobiltelefon i Brunnsparken av flera personer. I samband med rånet får han även ta emot slag av rånarna men behövde ej uppsöka sjukhus. Männen springer från platsen i okänd riktning. En patrull tar uppgifter för en anmälan, ingen gripen.

00.51 Sotenäs, trafikolycka.
En personbil kör in i en bergvägg och fattar eld på Länsväg 171 i Hunnebostrand. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Föraren körs med ambulanshelikopter till sjukhus, oklar status.

01.08 Göteborg, misshandel.
En person blir knivskuren i örat på ett stödboende på Lilla Bommen. Polis till platsen som tar uppgifter för en anmälan samt kör anmälaren till sjukhus för vård. Inga uppgifter om händelsen i övrigt.

01.13 Göteborg, allmänfarlig vårdslöshet.
Räddningstjänst samt polis larmas till Trädgårdsgärdet då det brinner i en bostad. Branden har börjat intill spisen och sedan spridit sig upp i fläkten för att sedan ta sig i innertaket. Ingen person i lägenheten kom till skada. En granne som försökte hjälpa till med att släcka branden kördes med ambulans till sjukhus med lättar rökskador. Branden släcks och patrullen tar uppgifter för en anmälan.

05.04 Mariestad, arbetsplatsolycka.
En man klämmer flera fingrar i en vals och körs med ambulans till sjukhus. Händelsen skall ha ägt rum på Katrinerfors bruk på Holländaregatan. Patrullen tar uppgifter för en anmälan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen