Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 07 juli 18.27

05 juli 13.00, Övrigt, Västerås

Kortfattad information om ett urval av de ärenden som polisen hanterar under Summer Meet 2018.

Här publiceras kortfattad information om ett urval av de ärenden som polisen hanterar under Summer Meet som pågår 5-7 juli. Alla händelser är inte direkt kopplade till Summer Meet men skrivs med eftersom de hanteras av personal som ingår i kommenderingen. Läs adressangivelserna.

Händelsenotisen uppdateras regelbundet.

Torsdag 5 juli (och torsdag natt)

Kl 11.44  Mälarcampingen-En person behöver sjukvård och polispatrull bistår med frivillig transport till sjukvårdare på området.

Kl 13.23  Stockholmsvägen-Larm om "street racing" på där anmälaren upplever det som en stor trafikfara. När polisen kommer till platsen finns inga misstänkta fordon kvar på platsen.

Kl 14.34  Köpingsvägen-En förare blir rapporterad för olovlig körning då det tillkopplade släpet väger mer än tillåtet.

Kl 17.45 Löga strand-En bil kör igenom en bom och personer ses lämna bilen. Ingen ger sig tillkänna när patrullen anländer. Bilen får stå kvar på platsen. 

Kl 18.45 Djuphamnsvägen/Sjöhagsvägen-En trafikenhet upptäcker ett slukhål som är ca 1 meter djupt. Överlämnas till Västerås stad för åtgärd.

Kl 19.01 Lögarängsvägen- Två bilar krockar. Inga personskador. En ordningsbot gällande dubbdäck utfärdas.

Kl 20.06 Blästerugnsgatan/Surahammarsvägen-Trafikkontroll

Kl 20.43 Floragatan-En motorcykel stannar ej på polismans tecken, efter ett kortare förföljande blir det stopp. Efter kontroll visar det sig att motorcykeln är stulen. Motorcyklisten misstänks även för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

Kl 21.04 Hammarbyrampen-Berusad person omhändertas

Kl 21.24 Saltängsmotet-En Chevrolet stoppas och kontrolleras. Föraren, en man i 55-årsåldern, uppträder påverkat och blåser positivt i polisens sållningsinstrument.   

Kl 21.38 Hällaparkeringen-mycket folk har samlats. Patruller på plats för att hålla ordning.

Kl 23.16 Lögarängen. En man i 25-årsåldern blir omhändertagen med stöd av LOB. Mannen misstänks även för ringa narkotika brott innehav.

Kl 00.06 Hällaparkeringen. En man i 40-årsåldern får böter efter att ha urinerat på offentlig plats.

Kl 00.14 Hammarbyrampen. Larm om en man som springer runt med en hammare. En man i 55-årsåldern omhändertas med stöd av LOB.

Kl 00.37 Johannisbergs Flygplats. Polispatrull släpar ut en man ur en brinnande husvagn. Mannen körs till sjukhus. Oklart skadeläget. Troligtvis har branden startat på grund av ett fel i batteriet, ej misstanke om brott.  

Kl 01.16 Stenborgsgatan. I närheten av Lögarängen längs cykelvägen blir en man misshandlad av tre personer. Mannen förs med ambulans till sjukhus. Oklart skadeläge. Flera polispatruller med hjälp av bland annat hund letar efter de som utfört misshandeln men ingen hittas. En anmälan om misshandel skrivs.

kl 02.40 Hammarbyrampen. Bråkigt på platsen när en polispatrull avbryter en misshandel. En man i 25-årsåldern grips för misshandeln och blir inlagd för tillnyktring med stöd av LOB. Ytterligare en person omhändertas med stöd av LOB. Ingen av de inblandade vill medverka i utredningen men polisen upprättar en anmälan om misshandel.

Kl 03.08 Mälarcampingen. En ordningsvakt uppmärksammar en polispatrull om att svart mercedes under kvällen har stulits ifrån området. En anmälan har upprättats. Fordonet har inte anträffats.

Sammanfattning: Polisen har hanterat färre ärenden än väntat och inga gröve brott har rapporterats in under natten. Polisen har upplevt ett lugnt dygn på Summer Meet. Ett förtydligande är att det första dygnet från polisens håll upplevts som lugnare i jämförelse med tidigare år, men att brottsnivån ligger högre än ett dygn där Summer Meet inte pågår.

Fredag 6 juli (och fredag natt)

KL 14.47 Mälarcampingen-Två personer omhändertas av ordningsvakter då de uppfattas ha gått runt och rotat i tält. Personerna avvisas från campingen.

KL 15.20 Saltängsvägen-En man i 20-årsåldern blåser positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks för rattfylleri. 

Kl 17.31 Hamngatan-En berusad person omhändertas enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer)

KL 18.28 Summer Meet-Finbilscruisingen som har pågtt sedan klockan 17.00 är nu avslutad.

KL 18.42 Hällaparkeringen-En patrull uppmärksammar en hund i en bil. Ingen ägare syns till så patrullen lirkar upp låset och får på så sätt ut hunden. Sökandet efter bilägaren pågår.

KL 18.50 Mälarcampingen-Ordningsvakter griper en man i 25-årsåldern som misstänks ha varit inblandad i en misshandel. Mannen omhändertas initialt för LOB. En anmälan gällande misshandel upprättas. 

KL 20.48 Södra Ringvägen-En påverkad man anträffas i höjd med Centralstationen. Vittnen uppger att mannen eventuellt har ett vapen på sig. Inget vapen anträffas vid visitation men mannen omhändertas enligt LOB.

Kl 22.29 Hällaparkeringen. En polispatrull träffar på en pojke som är berusad. Vårdnadshavare och socialtjänst underrättas.

Kl 23.07 Hällaparkeringen. En bilist får en ordningsbot eftersom fordonet saknar registreringsskylt.  

Kl 23.34 Södra Ringvägen. En man misstänks för olovlig körning. Mannen säger att han både har ett amerikanskt och pakistanskt körkort men kan inte styrka det på något sätt.   

Kl 00.16 Saltängsvägen. En man i 55-års åldern misstänkts för rattfylleri efter ha framfört motordrivet fordon under alkoholpåverkan. Mannen är stökig och under ingripandet beläggs han med handfängsel.

Kl 00.58 Mälarcampingen. Larm om bråk mellan två personer. En anmälan om misshandel upprättas och en person omhändertas med stöd av LOB. Oklart skadeläge.

Kl 01.17 Stora Gatan. Två bilar kolliderar och en av förarna får en ordningsbot för att ej anpassat avstånd till framförvarande fordon.

Kl 01.18 Lögarängen. En ordningsvakt har träffat på en man som vill anmäla en misshandel som skett nyligen. Polisen åker till platsen och tar upp en anmälan. Oklart skadeläge.

Kl 01.28 Bellmansgatan. En ”raggarbil” står parkerad på cykelbanan och när anmälaren ber bilen flytta på sig kommer en person ut med ett basebollträ. Personen med basebollträt återvänder till bilen som lämnar platsen innan polisen hinner dit.  

Kl 01.57 Gjutjärnsgatan. En man inlindad i en plastpåse omhändertas med stöd av LOB.  

Kl 01.59 Lögarängen. Några yngre män försöker vålla skada på en bil till ett större värde och det uppstår ett bråk mellan flera personer i samband med händelsen. Minst en person omhändertas med stöd av LOB och tre personer för ordningsstörning.  

Kl 02.21 Stallhagen. En mopedist får böter eftersom han inte har hjälm på sig när han framför fordonet.

Kl 02.44 Rocklundamotet. På E18 går en man och pekar finger åt bilar. Mannen omhändertas med stöd av LOB.

Kl 03.11 Port-Anders Gatan. En kvinna som sover ståendes omhändertas med stöd av LOB.

Kl 03.20 Mälarcampingen. En man i 35-års åldern misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk. 

Sammanfattning: På fredagen hanterade polisen en hel del ärenden men inga grövre brott har rapporterats in. Sedan polisen startade sin insats på Summer Meet i torsdags har ett 60-tal personer omhändertagits med stöd av LOB. Den upplevda känslan hos polisbefäl är att det är färre än tidigare år.

Lördag 7 juli (och lördag natt)

KL 16.01 Mälarcampingen. En man börjar bråka med personalen på restaurangen. Mannen avvisas och börjar då bråka med en vakt istället. Mannen omhändertas för fylleri. 

KL 18.00 Lögarängen. En tjej anmäler att hon har antastats i vimlet av en för henne okänd man. Mannen har tagit på henne på ett olämpligt sätt samt tryckt upp henne mot en vägg. Patrull har upprättat en anmälan om sexuellt ofredande.

KL 20.09 Lögarängen. En patrull kontrollerar en husbil som vildcampar. Efter kontakt med markägaren får husbilen stå kvar.

KL 20.43 Norra Seglargatan. En kraftig brand utbryter i en industrifastighet och närliggande gator spärras av då fastigheten ska innehålla gasoltuber.

KL 23.06 Södra Ringvägen. En berusad man sover på trottoaren intill en busshållsplats. Mannen omhändertas enligt LOB.

KL 23.32 Sjöhagsvägen. Gruff mellan en kille och en tjej. Patruller går in och medlar

KL 23.40 Hällaparkeringen. En ordningsbot utfärdas då en bil kör runt med folk på taket.

KL 00.19 Lögarängen. En bilförare får en ordningsbot då han kör omkring och gör burnouts.

KL 00.42 Norra Ringvägen. En taxi och en personbil sammanstöter. Båda bilarna bärgas från platsen. Det är i nuläget okänt vad som orsakade olyckan samt om någon skadades.

KL 01.46 Hällaparkeringen. Minderårig berusad flicka. Patrullen skriver pm till Soc. Flickan överlämnas till en anhörig. 

KL 02.28 Hällaparkeringen. Småstökigt. Läget lugnar dock ned sig snabbt.

KL 03.48 Hammarbyrampen. Mycket folk på plats. En person får ett slag i huvudet men vill ej göra anmälan. Fyra personer omhändertas enligt LOB.

Sammanfattning: Polisen kan sammafatta lördagsdygnet som relativt lugnt i jämförelse med tidigare år. Brottsstatistiken är dock högre än en normal helg. Inga grövre brott har hittills inrapporterats. Sedan Summer Meet startade har drygt 70 personer omhändertagits enligt LOB.

  

Söndag 8 juli

KL 10.17 Johannisbergsvägen. Rattfylleri, en man i 50-årsåldern blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får medfölja för vidare provtagning.

KL 11.10 Johannisbergsvägen. Drograttfylleri. En förare misstänks vara påverkad och får medfölja för vidare provtagning. 

 

 

 

KONTAKTPERSON MEDIA

Torsdag 28 juni 
06.30-15.00 Johan Thalberg - 010-56 76 720
14.00-22.00 Linda Wideberg - 010-56 91 959

Fredag 29 juni
07:00-15.00 Johan Thalberg - 010-56 76 720
14.00-22.00 Linda Wideberg - 010-56 91 959

Lördag 30 juni
07:00-12.00 Johan Thalberg - 010-56 76 720
12.00-22.00 Linda Wideberg - 010-56 91 959
 
Söndag 1 juli
07.00-14.00 Linda Wideberg - 010-56 91 959

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen