Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

07 juli 05.05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Region Öst, Södermanland, Östergötland och Jönköpings län

Sammanfattning natten mellan 6-7 juli 2018 inom Polisregion Öst

Södermanland, Östergötland och Jönköpings län

Under natten har regionledningscentralen hanterat 235 ärenden

8 personer har gripits för brott

33 personer har frihetsberövats på grund av ordningsstörning, berusning eller misstanke om narkotikabrott.

Södermanland:

21:08 Katrineholm. En personbilsförare backade in i ett annat fordon och lämnade platsen utan att ge sig till känna. När polisen skulle stoppa föraren valde denna att ignorera detta och försökte köra ifrån polispatrullen. Efter några kilometer blev det dock stopp när ytterligare någon polisbil hjälpte till med fordonsstoppet. Den ensamma föraren var född 93. Han misstänkts för en rad trafikbrott samt narkotikabrott. Den bil han framförde togs i beslag.

23:38 Eskilstuna Borsöknasjön. Polis och räddningstjänst kallades till sjön eftersom två män hade simmat ut i sjön två timmar tidigare och inte kommit tillbaka. Efter visst sökande anträffdes de båda männen på andra sidan sjön. De hade simmat över hela sjön och var något medtagna, dock vid gott mod.  

Östergötland

23:34 Kisa Hagaborgsgatan, trafikolycka med en mopedbil. Föraren hade kört av vägen och mopedbilen hade vält. Dock blev det inga personskador.

00:13 Centrala Norrköping. Relationsmisshandel. Bråk i bostad mellan man och kvinna renderade i att enpolispatrull kallades till adressen och grep mannen. Denne är född 82. Han misstänks för misshandel eftersom kvinnan uppgav att han hade slagit henne. Kvinnan är född 87 men behövde inte uppsöka sjukvård under natten.

00:35 Norrköping. En kvinna född 64 ringde och anmälde att hon hade blivit misshandlad av en man som hon har en relation med. Polisen åkte till platsen och grep mannen. Kvinnan behövde inte uppsöka sjukhusvård under natten

00:57 Motala. Polis kallades till en adress i centrala Motala eftersom en kvinna ringt och meddelat att hon blivit misshandlad av den man vilken hon lever tillsammans med. Mannen som är född 59 greps och fördes in till polishuset för förhör. Kvinnan är född 55 uppvisade vissa skador men behövde inte uppsöka vård under natten.

 

Jönköping

20:52 Jönköping, centrala delarna. Polis kallades till en adress på grund av misshandel i relation. En kvinna anmälde att hon blivit slagen av en man vilken hon bor tillsammans med. Den 55-årige mannen greps och fördes till polishuset för förhör. Kvinnan behövde inte uppsöka sjukvård under kvällen/natten. Efter förhör med mannen anhölls han av jouråklagare kl 23:11

22:00 Lv 195, Bankeryd. Trafikolycka, singelolycka där förare av en lastbil tappat kontrollen över sitt fordon och kört av vägen och vält. Misstanke om rattfyller samt vårdslöshet i trafik. Fören född 93 var inte fysiskt skadad, men fick följa med polisen för provtagning. Tämligen stor störning i trafiken i samband med olyckan och vid bärgningsarbetet.

23:40 Jönköping Södra delarna. Polis och ambulans kallades till en adress på grund av att en kvinna blivit slagen av den man vilken hon har en relation med. Mannen född 1990 greps och fördes till polishuset för förhör. Kvinnan förd till Ryhovs lasarett med ambulans. Mannen är misstänkt för grov misshandel.

03:17 Jönköping Ryhovsgatan, lastbilsparkeringen. Tips om att tre män befann sig vid en bil och att någon ”viftade” med ett pistolliknande föremål. Patruller till platsen och anträffade tre personer. De ”dumpade” vapnet i en bil och en av personerna försökt att springa från platsen. Polisen sprang dock ifatt mannen och kunde gripa honom. Det visade sig att vapnet inte var skarpt utan var ett kolsyrevapen. Männen misstänktes dock för misshandel mot en lastbilschaufför varför de greps.  

04:34 Vetlanda, Nye Karsnäs Brand i uthus. Mindre uthus som var övertänt. Låg strax intill en sommarstuga. Räddningstjänsten kunde släcka branden i uthuset och sommarstugan klarade sig. Oklart vad som orsakat branden i uthuset.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen