Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 juli 07.07, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

God morgon. Polisen har haft väldigt mycket att göra under kvällen och natten. Dagens presstalesperson är Hans Lippens

Regionsledningscentralen har hanterat drygt 400 händelser. Inga allvarliga, större händelser har inträffat. Personrånen i Gbg city fortsätter tyvärr. En person är gripen i samband med ett rån försök i Haga. Det är alldeles för tidigt att säga om den personerna har varit inblandad i någon av de andra rånen som inträffat under de senaste veckorna.

180707

Kl 22.36 Göteborg, personrån
På Baltzersgatan på Hisingen blev en man rånad på sin halskedja. Gärningsmannen försvann springandes från platsen och det ska ha varit en yngre man i ca 20 års åldern. Målsägande skärrad och chockad. Polispatrullerna inklusive hundpatrull har sökt i området. Ingen person är gripen för gärningen.

 Kl 23:21. Göteborg, bilbrand

Vid Ljungängsbacken är det en bil som av okänd anledning brinner. Inga personer invid bilen. Anmälan skadegörelse genom brand och ingen är gripen. 

Kl 23:45. Trollhättan, bråk mm
Polisen larmas ut till restaurang Burger King på Faktorsgatan där en ungdomsgäng bråkar och hotar andra gäster. Dom är ca 10 st och personal och gäster tycker det är väldigt otrevligt.
Väktare och polis larmas till platsen. Ungdomarna lämnar springandes platsen när de upptäcker att väktare och polis är på väg fram. E kniv anträffas liggandes på golvet där ungdomarna har suttit.

Ingen person grips för gärningen. Polisen skriver två anmälningar rörande grov misshandel samt brott mot knivlagen och en anmälan olaga hot.

 180708

Kl 01:13. Göteborg, bilbrand

På Cederflychtsgatan i Skälltorp är det två bilar som brinner. Enligt räddningstjänsten är två bilar helt utbrända och en tredje brand och rökskador. Ingen är gripen för gärningen och polisen skriver anmälan grov skadegörelse.


Kl 03:47 Göteborg, personrån

På Haga Nygatan är det en kvinna som blir utsatt för en personrån. EN yngre man försöker att slita av henne halskedjan. I samband med rånet blir hon av med sin mobiltelefon. Inledningsvis var det två yngre män som rånade henne men det rör sig flera runt omkring. En gärningsman är kvar i området och grips. Mannen är 25 års åldern och medtas till polisstation för förhör mm. Målsägande skärrad och chockad, hennes halsband har hon kvar men mobiltelefonen är borta.

 Kl 05:14. Göteborg, bilbrand
På Klareborgsgatan i Majorna är det en två bilar som brinner. Räddningstjänsten är på plats. Anmälan skadegörelse genom brand och ingen är gripen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen