Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 juli 08.00, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av händelser från natten

Sammanfattningsvis en lördag natt med normal belastning.

Kl 02:45 Umeå, misshandel i nära relation. En kvinna som kommer hem till sin partner blir misshandlad med någon form av batong. Kvinnan får skador i en hand när hon värjer sig mot våldet. Mannen, som är i 45-års åldern, grips misstänkt för misshandel. Han är inte nykter och sätts i arrest och kommer att förhöras nu under förmiddagen.

Kl 02:47 centrala Umeå, stöld och försök till grov misshandel. Tre finska män ”bor” tillfälligt i en båt i älven, vid centrum. Båten är inte låst. De tre männen har varit på stan och är på väg tillbaka till båten när de möter två män som bär på en väska som tillhör dem samt finsk öl som de känner igen som deras. De försöker få fast männen varpå en springer från platsen och den andre kastar två stora stenar mot en av de tre och en glasflaska mot en annan. Patrull till platsen och anträffar de båda misstänkta. Den ene, en man i 30-års åldern, hämtas till förhör och blir efter åklagarkontakt anhållen. Den andre misstänkte, en man i 45-års åldern, omhändertas med stöd av LOB och är för berusad för att kunna förhöras. Han ska förhöras vid 09-tiden och sedan kontaktas åklagare för beslut om ett ev anhållande. 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen