Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 juli 11.30, Övrigt, Västerås

Sammanfattning Summer Meet 2018

Trots bra väder och många besökare under Summer Meet kan polisen sammanfatta dagarna som relativt lugna i jämförelse med tidigare år. Det ska dock tilläggas att evenemanget är i särklass det största som polisen Västmanland hanterar och att brottsstatistiken och antal omhändertagna enligt LOB ökar i jämförelse med dagar då Summer Meet inte pågår.

- Det kommer inte som någon överraskning att brottsstatistiken går upp under Summer Meet och därför har vi likt tidigare år lagt stort fokus på närvaro och synlighet för att människor ska uppleva ett tryggt och säkert evenemang. Exempelvis har den fasta bemanningen på platser vi vet kan bli stökiga varit en viktig framgångsfaktor säger kommenderingschef Lars Jansson

- Jag upplever årets Summer Meet som något lugnare än tidigare år, men vi har fortfarande hanterat en mängd ärenden som är kopplade till evenemanget. Än så länge har inga grövre brott rapporterats men vi vet att det kan det inkomma anmälningar i efterhand.

Många polisanställda har arbetat med evenemanget och bland annat fick lokalpolisområdet stöttning från angränsande regioner samt rytteriet.

- Genomförandet har gått som planerat och alla polisanställda och samverkanspartners har gjort ett fantastiskt jobb. Att vi kan samla olika kompetenser från olika delar av landet är positivt för vår förmåga. Jag vill tacka samtliga men rikta ett extra stort tack till hitresta kollegor, avslutar Lars Jansson.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen