Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 juli 13.20, Våldtäkt, Luleå

Lulsundsgatan, våldtäkt utomhus vid piren, misstänkt gripen

Kl 07:24 får vi larm från ett vittne/anmälare om en kvinna som ligger på marken och en man som befinner sig i närheten. Kvinnan beskrivs som livlös. Oklart vad som hänt.

Tack vare bra uppgifter från vittnet/anmälaren kan vi vara snabbt på plats och ambulansen är där strax efter oss. Det är sannolikt att kvinnan, som är i 35-års åldern, är utsatt för brott och mannen som är kvar på plats grips misstänkt för våldtäkt.

Kvinnan förs till sjukhus för vård och för undersökning med tanke på brott. Vi lämnar inte ut några uppgifter om hennes hälsoläge. Vi har inte ännu kunnat hålla något längre förhör med kvinnan.

Den aktuella platsen betraktas som en brottsplats och spärras av. Idag under dagen har våra kriminaltekniker gjort en brottsplatsundersökning och avspärrningarna är nu hävda.

Den gripne mannen, som är i 20-års åldern, är kl 11:30 anhållen av jouråklagare på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Det finns inga ytterligare uppgifter att lämna ut från förundersökningen som nu leds av åklagarmyndigheten.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen