Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 01 juni 04.20

01 juni 01.19, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Sammanfattning av nattens händelser i länet

Kl 00:00-04:30 - Yran, Umeå

Polisen har än så länge hanterat flera ärenden kopplade till Yran, flera personer är omhändertagna för fylleri.

En person har "plankat" in på området, han har omhändertagits och blivit hemkörd.

En person gripen av ordningsvakt för misshandel. Målsägaren blev ej allvarligt skadad. 

Ytterligare en man i 17 års åldern plankade in på området, han omhändertogs av ordningsvakt, även en anmälan om brott mot knivlagen skrevs av polispatrull efter att mannen lämnats av hemma hos mamma.

Polis larmas till yran området med anledning av att en kvinna utsatts för sexuellt ofredande, den misstänkte mannen som är i 20 års åldern greps av ordningsvakt. Målsägaren var en kvinna i 18 års åldern. Polispatrull åker till platsen och skriver anmälan samt förhör med de inblandade.

Polis får även hantera flera berusade personer på och omkring festivalområdet.


Kl 00:19 - Stöld, Invito, Umeå

Ordningsvakt meddelar polisen att de gripit en man för stöld, mannen försökt fly och gjorde motstånd när ordningsvakt grep honom, mannen belades med handfängsel.

Ärendet kommer uppdateras:

 

Kl 00:26 - Stöld genom slangning, Mätarvägen, Umeå

Polis larmas till mätarvägen med anledning av att en person slangar disel från en lastbil.

När polis anländer till platsen kan man snabbt konstatera att det ej rör sig om något brott då det är lastbilschauffören själv som fyllt på vatten i lastbilen.

 

Kl 01:03 - Stöld, Båten, Umeå

Polislarmas till Båten med anledning av att ordningsvakter gripit en man 20 års åldern som tillgripit en flaska vin. I samband med gripandet gjorde mannen motstånd och han belades med handfängsel.

Polis skriver anmälan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen